Autorska prava i uslovi korištenja

Tekstovi na blogu

Svi tekstovi na ovom blogu  zaštićeni su Creative Commons Licencom pod ovim uslovima (eng, van Crne Gore) i pod ovim uslovima (cg, u Crnoj Gori).

Ukratko, ovo znači da je dozvoljeno preuzimanje tekstova ali bez izmjene, s jasnim navođenjem izvora i to u formi živog, follow, linka:

Ne ovako: Izvor: JasninaPutovanja.me

Već isključivo ovako: Izvor: JasninaPutovanja

Ukoliko imate potrebu za izmjenom (kao i skraćivanjem) teksta, javite mi se i ja ću vjerovatno tekstualne izmjene dozvoliti. Ali ipak želim da znam kada moje tekstove mijenjate.

Fotografije na blogu

Sve tekstove na ovom blogu, osim kada je drugačije navedeno, takođe su zaštićene autorskim pravima jer smo ih uradili ja ili moj suprug.

Naše fotografije u tekstovima, a posebno i prije svega na kojima sam ja, ili članovi moje porodice, zabranjeno je preuzimati, dijeliti, umnožavati, obrađivati i dalje objavljivati.

Mape koje postoje u nekim tekstovima su preuzimane onda kada nisu navedena autorska prava. Ukoliko neka od fotografija objavljenih na blogu Jasnina putovanja pripada vama i ne želite da bude na ovom blogu, molim da me obavijestite kako bih je uklonila.

Posljedice i kazne

Ukoliko ste ipak odlučili da preuzmete neki moj tekst a da me ne potpišete, sjetite se da mogu:

Prijaviti vaš sajt/blog kompaniji Google zbog neovlaštenog korištenja tuđeg sadržaja, kako bi je potpuno uklonio sa Google pretraživača. Google je vrlo rigorozan po ovom pitanju i ima nultu stopu tolerancije prema prekršiteljima.

Pokrenuti sudski postupak, jer neovlašteno korištenje tuđeg sadržaja predstavlja kršenje autorskih prava, što je kazneno djelo, te mogu zahtijevati naknadu štete.

7 thoughts on “Autorska prava i uslovi korištenja

 1. Lijep pozdrav iJasna, bas je divno pregledati ova tvoja kako ih sama nazivas “putovanja”, obicno posjetioci pogledaju i nestanu, ne ostavljajuci traga i naravno lijepe pohvale za ovako divnu prezentaciju i predstavljanja nasih prirodnih ljepota.
  Zelim ti jos puno lijepih trenutaka i uzivanja pri pogledima sa ovako divnih vrhova…

  Pozdrav, Mico

   1. Poštovana Jasna, slučajno naiđoh danas na Vaš blog. Pravo uživanje, iako sam tek mali deo pogledala i pročitala. Ostavljam sebi za svaki dan po jednu dozu zadovoljstva čitanjem Vašeg bloga. Bila sam slobodna i link postavila na FB..(priznajem, pre procitanih “autorskih prava”), ali sam i uradila da može da bude samo reklama divnim fotografijama i tekstu. Zahvaljujem jos jednom. Srdačan pozdrav. “Pratim Vas” i dalje

 2. Postovana Jasnazaintrigirao me naslov Crvena stijena i most na Mostanici, nazalost nemam vremena u ovom svijetu haosa stici da idem i obilazim ovakva mjesta sto od posla sto od svoje brige, kakogod veliko hvala sto fotografijama i tekstom priblizis zainteresovanim da vide i makar na kratko osjete ovu ljepotu…
  Znam da neces stati u obilasku Crne Gore, s obzirom da mi je posao vezan za putovanje od grada do grada i intezivan fizicki i umni rad trudicu se gdje god cujem za neko interesantno mjesto da Vam javim.

  Srdacan pozdrav
  Marko M.

  P.S. pecina Magara je izuzetno blizu a nikad nisam imao priliku poci do nje….

 3. Jasna, svaka čast!
  Iz Slovenije sam, tamo su ljudi pasionirani planinari ali nisam još naletio na tako sijajno izrađene putopise kao što su ovđe opisi tvojih i Duškovih uspona i šetnji.
  Nažalost, mnogi su putovi za nas lično neponovljivi, malo zbog prirode posla moje žene, a još više pošto imamo u porodici i prestarog psa i premladog mačora.
  Morao sam da se javim toliko da ćeš znati da si, što se mene tiče, zasluženo internacionalna zvijezda.
  Svako dobro, Branko

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *